پرینت
بازدید: 4028

 

صابر: دانشجویان از وزن واقعی خود فاصله گرفته‌اند

منبع: خبرگزاری ایسنا ـ پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۳۸۶

نشستی با عنوان "دیروز، امروز و فردای جنبش دانشجویی" بعد از ظهر روز چهارشنبه با حضور هدی صابر فعال سیاسی، مهدی غنی روزنامه‌نگار و مهدی امینی‌زاده از فعالان جنبش دانشجویی در دفتر مركزی جامعه زنان انقلاب اسلامی برگزار شد.

***

به گزارش ایسنا هدی صابر از فعالان سیاسی نیز طی سخنانی در این نشست گفت: خداوند عقل كل حاكم بر هستی و معمار آن است؛ بنابراین سنت‌های خدا در چارچوب و شاكله قرار می‌گیرد. یكی از سنن خداوند تجهیز است و هر جریان اجتماعی كه در ایران به دنبال تغییر بوده است به رقم مشی‌های مختلف، سیر تجهیز را طی كرده است. در دهه 40 و 50 نیز در بین جنبش دانشجویی تجهیزی صورت گرفت و مرارت اولیه در این راه مطالعه بود. انسان‌هایی در آن زمان بودند كه از خیلی چیزها گذشتند و یك دهه مطالعه كردند.

وی ادامه داد: چه انسان غارنشین، چه انسان اروپایی، چه پدران ما در مشروطه و چه اصلاح‌طلبان دوره اخیر این سیر تجهیز را طی كرده‌اند. علت به گل نشستن زورق اصلاحات ادامه پیدا نكردن همین سیر تجهیز در میان آنها بود. وی همچنین با بیان این اعتقاد ‌كه "دانشگاه كمتر جستجوگر و خواننده است و بیشتر می‌شنوند تا بخواند" گفت: عدم تعادل و فاصله گرفتن دانشجویان از وزن واقعی خود از نكاتی است كه باید مورد توجه قرار گیرد.

این فعال سیاسی تاكید كرد: در درون دانشگاه فطرت پاكی نهفته است و توزین (رسیدن دانشجویان به وزن واقعی خود) زمانی صورت می‌گیرد كه همه به آن كمك كنند. دانشگاه باید سر جای خود قرار بگیرد و این امر لازمه‌اش این است كه احزاب واقعا حزب باشند؛ چراكه دانشگاه دیگر محل آموزش نیست و آموزش‌ها باید در خود حزب صورت بگیرند و دانشگاه هم به دنبال علم‌آموزی خود برود.

وی با اشاره به 16 آذر سال 32 و تاكید بر این‌كه " ویژگی دانشجویی كه در آن زمان توانست وضعیت را تغییر دهد، خوب درس خواندن بود" ادامه داد: این عامل به اضافه تجهیز دانشگاه به دیدگاه تاریخی، سیاسی و اجتماعی همچنین طی كردن درست مسیر خوب دیدن، شنیدن و خواندن منجر به رسیدن جنبش دانشجویی به تعادل می‌شود.

وی همچنین درباره جایگاه انجمن‌های اسلامی در دانشگاه‌ها نیز گفت:‌ متاسفانه هم كسی كه مذهبی است و هم كسی كه ماركسیست و یا اعتقادات دیگری دارد در انجمن‌های اسلامی جای می‌گیرد در صورتی كه هر كس باید سر جای خود باشد.

***

در ادامه این نشست هم‌چنین مهدی امینی‌زاده از فعالان سابق جنبش دانشجویی با بیان این‌كه " دانشگاه از برجسته‌ترین جایگاه‌های تحول در ایران است" گفت: دانشگاه در افزایش آگاهی اجتماعی و تربیت نیروهای متخصص نقش مهمی داشته است. در حال حاضر نیز در دانشگاه فعالیت‌های بسیار جدی در نقد وضعیت موجود در حال انجام است.

امینی‌زاده همچنین در ادامه " انجمن‌های اسلامی در سالیان اخیر را یكی از مهمترین تشكل‌های موجود درون دانشگاه " عنوان كرد و گفت:‌ انجمن‌های اسلامی نه به خاطر شایستگی‌های ذاتی بلكه به خاطر مجموعه شرایط ، كانونی برای ساماندهی فعالیت‌های دانشجویی بوده است. این عضو سابق شورای مركزی سازمان ادوار تحكیم با بیان این‌كه " اصولا تعریف انجمن‌های اسلامی قبل و بعد از انقلاب متفاوت است" اظهار كرد: انجمن‌های اسلای قبل از انقلاب به دنبال ترویج اندیشه‌های دینی و مذهبی بودند.امینی‌زاده وجود تشكل‌های مختلف با عقاید گوناگون را در دانشگاه مطلوب دانست و گفت:‌ اصل این است كه این تشكل‌ها با عقاید خود در دانشگاه اعلام حضور پیدا كنند تا ما از این طریق به سمت تعادل پیش رویم.

امینی‌زاده همچنین با تاكید بر این‌كه " دانشگاه باید قدر و ارزش خود را پیدا كند" گفت: قدر دانشگاه همان نقد و انتقاد برای پیدا كردن جایگاه خود است. وی با بیان این‌كه " اگر احزاب، اصناف و مطبوعات كار خودشان را انجام دهند بار دانشگاه سبك‌تر می‌شود" ابراز عقیده كرد: ایجاد تشكل‌های جدید با هویت‌های دیگر تحول مثبتی است و این به واقعی‌تر شدن جامعه و فعالیت اجتماعی و بازگشت به تعادل كمك شایانی خواهد كرد. وی تاكید كرد: آینده جنبش دانشجویی به سمت تكثر پیش می‌رود و اگر این روند با مانع مواجه نشود، روند مطلوبی خواهد بود.

 

مسیر جاری:   صفحه اصلی بینش و اندیشهسخنرانی‌ها
| + -
استفاده از مطالب سایت با ذکر ماخذ مجاز می‌باشد