پنج شنبه ۱۴ خرداد ۱۳۹۴ جمعی از زندانیان سیاسی سالن ۱۲ زندان رجایی شهر مراسمی به یاد زنده یادان هدی صابر و غلامرضا خسروی برگزار کردند.

به گزارش ملی – مذهبی در این نشست که جمعی از همبندیان صابر و خسروی حضور داشتند؛ شرکت کنندگان با یاد و خاطره این دو عزیز از دست رفته و سایر شهدا و درگذشتگان خردادماه، به ویژه هاله سحابی و پدربزرگوارش عزت الله سحابی را در این ماه پر تلاطم تاریخ معاصر گرامی داشتند.

این نشست صمیمانه در زندان آنچنان حزن انگیز بود که همه شرکت کنندگان به هنگام سخن گفتن و ذکر خاطرات آرزو می‌کردند “ای کاش می‌توانستند احساس خویش را در قالب تنگ واژه ها بیان کنند”

حاضرین در مراسم با یادآوری این نکته که شهدای خردادماه علاوه برحضور و مبارزه سیاسی در ادوار متفاوتی از تاریخ سیاسی – مبارزاتی ایران قبل و پس از انقلاب و انتخاب مواضع و استراتژی‌های سیاسی متفاوت، اغلب از منش واحدی برخوردار بوده‌اند و و به این ترتیب با یادآوری این تأکید هدی صابر که منش افراد لزوماً متأثر از مشی سیاسی – ایدئولوژیک آنها نیست؛‌به بازخوانی منش هدی صابر و دیگر شهدای خرداد از جمله مرحوم غلام‌رضا خسروی پرداختند.

در ادامه یکی از حاضران ضمن اشاره به برخی ویژگی‌های هدی صابر و شهدای خردادماه، پنج خصیصه اصلی که در شخصیت وی تبلور یافته بود؛ یعنی دوری از هرگونه خصلتهای شرک آلود فردی، ترجیح منافع و مصالح جمعی برمنافع فردی، ارزش محوری و جوهری شدن عدالت ، آزادی و دموکراسی در زندگی فردی و جمعی شان ، جدیت در امور محوله و احساس مسئولیت بالا ، صراحت لهجه و برخوردهای ارتقائی در برخورد با اطرافیان را مورد تأکید قرار دادند، که به ویژه در شخصیت هدی صابر به عینیت رسیده و اطرافیان از آن بهره‌مند می‌شدند.

شرکت کنندگان در مراسم با گواهی بر اینکه هدی صابر سرشار از احساسات لطیف شاعرانه و انسان دوستانه بود؛ علاقه‌مندی او به آرمانهای عدالت خواهانه و آزادی جویانه را ستودند و به ذکر خاطراتی از کلاسهای آموزشی مرحوم صابر در بند ۳۵۰ اوین پرداختند. به اعتقاد حاضران نگاه دقیق و تحلیلی و تسلط کم نظیر هدی صابر به زوایای گوناگون تاریخ معاصر ایران و زاویه دید هوشمندانه او در کنار اعتقاد راسخ او به گفتگو و مفاهمه، موجب جذابیت و افزایش علاقه زندانیان سیاسی به این مباحث شده بود.

یکی دیگر از شرکت کنندگان در این جلسه با گرامیداشت یاد این عزیزان، یکی دیگر از مناسبتهای خردادماه را شهادت دکتر علی شریعتی و دکتر مصطفی چمران در روزهای پایانی خردادماه عنوان کرد و گفت : “ مرحوم صابر پس از یک دوره زندان و تعمق در مباحث مذهبی و سیاسی به این جمع بندی رسیده بود که ما باید پیش از سیاستمدار بودن، مسلمان خوبی باشیم؛ وی مروج این دیدگاه در میان جوانان بود”

حاضران با اشاره به اینکه رخدادهای خردادماه در طول سالیان دراز، این ماه را به “لیله القدر” تاریخ معاصر تبدیل کرده، از شهدای گمنام جنبش سبز در طول تابستان ۸۸ و پس از آن که هنوز هم گمنام هستند و نامی از آنها در خاطره ها نیست، تجلیل کردند. در این مراسم بر آرمانگرایی به عنوان وجه مشترک دیگر شهدای خردادماه تأکید شد. زیرا در دورانی که نقش آرمانهای انسانی ، ملی و دینی هر روز کم رنگ تر می‌شود؛ وجود شخصیتهایی همچون مهندس عزت الله سحابی، هدی صابر و دیگر شهدا و رفتگان خردادماه نعمت و سرمایه عظیمی است که می‌تواند الگو و تراز همه مبارزان سیاسی – اجتماعی محسوب شود.

این مراسم با قرائت قطعه شعری از هوشنگ ابتهاج با مطلع “بشنو ای جلاد” توسط یکی از حاضران پایان یافت تا نیمه خرداد ۹۴ هم به یاد آنان که در راه عزت و آزادی ایران جان باختند به پایان رسد.

 

مسیر جاری:   صفحه اصلی اخبار، رویدادها، گزارش‌ها
| + -
استفاده از مطالب سایت با ذکر ماخذ مجاز می‌باشد