پیام آخر

 «به نام جان جهان؛ فعال و ناظر یگانه؛ کوته فاصله‌ای پس از وداع مهندس عزت‌الله سحابی سرمایه متبلور و گران‌سنگ مبارزات دراز دامنه سیاسی – اجتماعی ایران، خبر پر زدن هاله سحابی و چگونگی جان باختنش، تکان‌مان داد. ما دو عضو خانواده فکری – سیاسی ملی – مذهبی در اعتراض به فاجعه روز چهارشنبه ۱۱ خرداد ماه ۹۰ و تهاجم منجر به مرگ فرزند اول سحابی بزرگ که مادرصفت و خواهرگونه در خدمت مردمان و آسیب‌دیدگان وقایع دو سال اخیر میهن بود، از گاه غروب پنجشنبه ۱۲ خرداد ماه در بند ۳۵۰ زندان اوین بدون طرح هیچ گونه مطالبه و خواسته شخصی، دست به اعتصاب غذای تر می‌زنیم و با آب و چای و قند و نمک، سر می‌کنیم. این اقدام مبتنی است بر تصمیمی مستقل و ما دیگر هم‌بندیان را به مشارکت در این اقدام دعوت نکرده و به اقدام‌های مشابه نیز فرا نمی خوانیم. شاید این اقدام ما به سهم خود در شرایط وانفسای وطن مصدق – سحابی، مانع از تکرار این بیدادگری‌ها علیه انسان‌های بی‌دفاع شود. با سلام به دو عزیز از دست رفته و با احترام به مردم ایران و هم‌بندیان. امیرخسرو دلیرثانی - هدی صابر»

              

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

درباره‌ی این درگاه

درگاه حاضر مقارن با سالگرد شهادت اندیشمند و معلم آزاده، هدی صابر، با هدف نشر آثار و دستاوردهای وی راه‌اندازی گردیده است.  عنوان «در فیروزه‌ای» که برای این درگاه برگزیده شده، برگرفته از نام پایگاه اینترنتی سلسله نشست‌های باب بگشا می‌باشد که بر حسب تشخیص و علاقه‌ی خود معلم شهید در زمان حیات‌شان برگزیده شده بود. در درگاه حاضر، مجموعه‌ی آثار مکتوب و غیرمکتوب هدی صابر در قالب آرشیو متنی و صوتی  و در بخش‌های گوناگونی نظیر آموزش‌ها، کتاب‌ها، پژوهش‌ها، مقالات، سخنرانی‌ها، مصاحبه‌‌ها و ... در اختیار علاقمندان قرار می‌گیرد.

نشست‌های «هشت‌فراز، هزار نیاز»

مباحث «هشت‌فراز، هزار نیاز» در قالب ۷۵ نشست منظم در طی دی‌ماه ۱۳۸۵ تا آبان ۱۳۸۷ در حسینیه‌ی ارشاد برگزار شد و سبب شد نسل جوانی که از فقدان آموزش همدلانه‌ای که هم حاوی اندیشه باشد، هم حاوی روش و هم حاوی منش اخلاقی، رنج می‌برد، نفسی تازه کند. دستاورد پژوهشی هدی صابر در خصوص تاریخ معاصر، بی‌شک یکی از منابع و مصادر ارزشمند آموزش تاریخ به شکلی متدیک و منظم است و خواهد بود. آرشیو صوتی و متنی این مجموعه از نشست‌ها در بخش «آموزش‌ها» در این پایگاه اطلاع‌رسانی در دسترس است.

نشست‌های «باب بگشا»

۱۸ شهریور ۱۳۸۷ سلسله نشست‌های «باب‌بگشا» توسط هدی صابر در حسینیه‌ی ارشاد آغاز گردید. این نشست‌ها با محوریت خوانش قرآن و با موضوع «ضرورت رابطه‌ی مستمر، همه‌گاهی و استراتژیک با خدا» شکل گرفت و طی آن هدی صابر تلاش کرد نسل جوان را با کتاب آخر آشتی دهد. به رغم اینکه نشست‌های باب‌بگشا  با بازداشت سال ۱۳۸۹ ناتمام باقی ماند، اما هفتاد جلسه‌ی مانوس شدن نسل جوان مخاطب با قرآن را در پی داشت و متد و طرحی کلی برای ورود به کتاب آخر ارائه داد. آرشیو صوتی و متنی این مجموعه از نشست‌ها در بخش «آموزش‌ها» در این پایگاه اطلاع‌رسانی در دسترس است.

 بیانیه جمعی از اعضای سابق انجمن اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی در نقد عملکرد دکتر سلیمی ریاست دانشگاه علامه طباطبایی:

ما جمعی از اعضای سابق انجمن اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی بعد از برکناری دکتر طایی از ریاست دانشکده اقتصاد به خاطر برگزاری مراسم رونمایی از کتاب شادروان هدی صابر، نگرانی خود را از دخالت نهادهای غیر مسئول در این دانشگاه اعلام میکنیم.

به رغم ادعای آقای دکتر سلیمی مبنی بر اینکه برکناری ریاست دانشکده اقتصاد، ارتباطی به برنامه یاد شده نداشته، تاکید می کنیم این برکناری با برگزاری این مراسم مرتبط بوده، به خصوص اینکه در چند روز گذشته، رسانه های وابسته به جریان راست افراطی از حضور دکتر سعید مدنی در این برنامه ابراز نارضایتی کرده بودند. در این مورد به گزارش خبرگزاری فارس با عنوان "پشت پرده حضور محکومان امنیتی در دانشگاه علامه چه کسانی هستند؟" استناد می کنیم که در آن این پرسش مطرح شده بود:"
پشت پرده دعوت از یک تبعیدی برای حضور در دانشگاه علامه چه کسانی هستند؟یک محکوم امنیتی که هنوز دو سال از زمان برگشتش از تبعید نمی گذرد چگونه پایش به دانشگاه علامه باز شده است؟"

بعد از این هجمه ها، به ناگاه رییس دانشکده اقتصاد برکنار می شود. پیش از این، انجمن اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی از عملکرد ریاست دانشگاه در نقض استقلال دانشگاه، محدودیت آزادی تشکل های دانشجویی و دخالت در امور شخصی دانشجویان انتقاد کرده بود. با توجه به اینکه تعدادی از امضا کنندگان این بیانیه، تجربه معاونت دانشجویی آقای سلیمی در دوران ریاست دکتر نجفقلی حبیبی را دارند، اعلام می کنیم خط مشی اتخاذ شده از سوی ایشان در مغایرت کامل با رفتار و صحبتهایی است که در دوران اصلاحات از خود نشان می دادند.

مایه تاسف است ریاست فعلی دانشگاه علامه طباطبایی در شرایطی به عامل اجرایی فرامین نهادهای غیر مسئول خارج از دانشگاه تبدیل شده که در دوران اصلاحات، دانشگاه علامه به ریاست دکتر حبیبی به عنوان یکی از مستقل ترین دانشگاه های کشور مشهور بود و این مهم، علاوه بر تلاش فعالان دانشجویی برای دفاع از ساحت دانشگاه در برابر دخالت های امنیتی، مرهون مقاومت و پایداری دکتر نجفقلی حبیبی در برابر فشار تندروها بود.

ما از ریاست فعلی می خواهیم در رفتار و مشی خود، بازنگری کند و به همان شعارهایی که در دوران اصلاحات بیان می کرد پایبند باشد و هدف از ریاست را نه حفظ صندلی قدرت که دفاع از استقلال دانشگاه تعیین کند.

ما به عنوان جمعی از فعالان سابق دانشجویی که همواره بر استقلال دانشگاه به عنوان نهادی مدنی تاکید کرده ایم، تبعیت مسئولان دانشگاه از فرامین نهادهای غیر مسوول را علیه پویایی محیط های علمی می دانیم و بر بحث آزاد در دانشگاه به عنوان یکی از حقوق اساسی دانشجویان، کارشناسان و اساتید تاکید می کنیم.

مایه تاسف است که دکتر سلیمی شهامت پذیرش مسئولیت تصمیم خود را ندارد و در فرافکنی آشکار، اعتراض ها علیه تبعیت از نهادهای غیر مسوول را بی مبنا و غرض ورزانه دانسته است. در این راستا، نسبت به تناقض عقیده و عملِ داعیه داران اصلاحات حساسیت داریم و این پرسش را مطرح می کنیم حفظ صندلی به هر قیمتی چه ارزشی دارد که رفتاری متضاد با ادعاهای قبلی در پیش گرفته شود؟

ما امضا کنندگان بیانیه از اینکه رونمایی از کتاب هدی صابر اینهمه هزینه دارد نارضایتی خود را اعلام میکنیم. هدی صابر کنشگر مدنیِ وطندوستی بود که قربانی تنگ نظری و تندروی همان نهادهای غیر مسوولی شد که امروز به ریاست دانشگاه علامه، فرمان عزل رییس دانشکده اقتصاد را می دهند. جای هدی صابر نه زندان اوین که در خانه اش، دانشگاه علامه بود. بسیار متاسفیم به جای استفاده از پژوهش های علمی دکتر سعید مدنی، به او هجمه می شود و زندان و تبعید بر او تحمیل می شود. ما این رفتارها را در راستای جریان ضد توسعه ایران برای محدودیت و منزوی کردن کارشناسان دلسوز کشور می دانیم.

در پایان تاکید می کنیم پیروز نهایی تقابل آزادیخواهان و جریان ضد آزادی، جامعه مدنی ایران خواهد بود و افکار عمومی فراموش نمی کند در این کارزار ، چه کسانی حاضر شدند به خاطر دفاع از استقلال دانشگاه، فشارها و حتی حبس در اتاق کاری خود را بپذیرند و چه کسانی برای حفظ صندلی به آرمان های تحول طلبانه خود پشت کردند. امیدواریم ریاست فعلی دانشگاه علامه در رفتارهای خود تجدیدنظر کرده و مجری بی چون و چرای مخالفان استقلال دانشگاه نشود.‌

1_محمد احمدنژاد
2_رضا اسدآبادی
3_علیرضا ارشادی فرد
4_مرتضی اصلاحچی
5_مهدی باقری
6_رامین بنام
7_فاطمه تاجیک
8_ویدا خسروی
9_مجید درّی
10_جواد رحیم پور
11_بهزاد روحی
12_فاطمه سادات ریاضی
13_صادق شجاعی
14_محمد صوفی نیستانی
15_حسین طاهری
16_محمد عاملی
17_میثم قهوه چیان
18_مهدیه گلرو
19_ایمان مقدسیان
20_مجتبی نجفی
21_سارا نوری

گفتار روز

بس مهم بود که کهنه‌مبارز پاک‌فطرت، همزمان با در دادن ندای تاریخی «شورا» و ارائه مدل تحققی پارلمان ـ شورا ـ در مسیر مهندسی سیاسی ـ اجتماعی انقلاب، بر تقدم دستاورد اقتصادی بر قانوننویسی، انگشت سبابه می‌نهاد. نام آشنا و روح آشنا سید محمود طالقانی، مدید مدتی پیش از بزنگاه سقوط سلطنت و بنای حکومت نو در ادبیات قرآنی پرتو، اقتصاد را جدی میگرفت؛ آن هنگام که نه انقلاب در نزدیک دست بود و نه نو حکومتی در شُرف شکلگیری .(از مقاله‌ی «دیدگاهی برای بنای منزلگاه»)
مسیر جاری:   صفحه اصلی اخبار، رویدادها، گزارش‌ها
| + -
استفاده از مطالب سایت با ذکر ماخذ مجاز می‌باشد